Restauracja

 

„Nie ma miłości bardziej uczciwej, niż miłość do jedzenia."
B. Show

 Gotowanie jest pasją szefowej kuchni, a zarazem właścicielki restauracji. Jest ona autorką przepisów potraw w swojej restauracji, co daje gościom gwarancję smacznych i przygotowywanych z sercem dań znajdujących się w menu. Szefowa kuchni – Bogusława Niewiadomska za swoje kulinarne wyczyny niejednokrotnie zostawała nagradzana w konkursach regionalnych: Mistrz Karpia 2012r. za „Karpia w sosie jabłkowo-miodowym”, Mistrz Karpia 2011r. za „Karpia delikatnie smażonego w sosie kurkowym podawanego z kopytkami i warzywami gotowanymi”, Mistrz Karpia 2010r. za „Karpia duszonego w sosie leśnym z ziemniakami i kapustą kiszoną” oraz ogólnopolskich: Grand Prix w polsko-czeskim konkursie kulinarnym 2012r. za „Pasztet z karpia”. Jak na kucharza z Doliny Baryczy przystało wszystkie nagrody przyznane zostały za potrawy z KARPIA, na którego szczególnie zapraszamy do naszej restauracji!

Oprócz karpia w menu znajdują się również inne ryby słodkowodne, które doskonale przyrządzone będą pieścić podniebienia gości, a wśród nich oferujemy: sandacza, dorsza czy potrawy z łososia.

Naszą rybną kartę dań uzupełniają doskonale potrawy z drobiu, wieprzowiny czy wołowiny oraz dania wegetariańskie na gorąco lub w roli przystawek. W naszym bogatym menu nie zapomnieliśmy o deserach serwowanych w najrozmaitszych postaciach, wśród których bryluje szarlotka po wiedeńsku sporządzana przez pana domu-Piotra Niewiadomskiego, podawana na ciepło.

 _MG_5407